Herpes Oral

Tratament herpes oral, creme, solutii, pastile

Herpes oral – informatii si tratament

Multi dintre noi sunt interesati de aceste informatii si de un tratament eficient pentru herpes oral, deoarece dupa unele studii 80 % din populatia de pe Pamanat intra in contact cu aceasta problema, macar odata in viata. In cazul in care aveti herpes oral, veti simti o intepatura langa buza, si de asemenea un loc mai cald, pe care nu veti avea posibilitatea sa il vedeti cu ochiul liber. Daca aveti aceste simptome, atunci puteti fi siguri de faptul ca intr-o zi sau doua veti avea la gura un ciorchine de vezicule minuscule, pline cu lichid, pe care nu le puteti face sa dispara foarte repede, si nu le puteti ascunde. Aceasta este de fapt o eruptie, cunoscuta si sub numele de herpes oral, si este provocata de tulpini ale virusului herpes simplex 1. Referitor la transmiterea acestui herpes oral, de la o persoana la alta se poate face foarte usor, si din acest motiv, este indicat sa va luati anumite masuri de precautie in cazul in care vedeti ca o persoana din jur are herpes oral. Primul herpes poate aparea, dupa contactul cu o persoana care are leziuni active, dupa care virusul va ramane in corp intr-o stare latenta, pentru ca mai apoi sa provoace noi eruptii.

Totodata despre simptomele herpesului oral, putem adauga ca sunt destul de cunoscute, iar printre acestea putem aminti o usoara durere, sau o intepatura, si de asemenea o senzatie de caldura, in coltul buzei. Dupa o zi sau doua in acel loc se va inrosi, si vor aparea unele vezicule mici, pline cu lichid. Aceste vezicule urmeaza sa se sparga, iar in locul lor va aparea o crusta galbuie care urmeaza sa cada, iar in loc va aparea o piele rosiatica. Acest proces dureaza intre sapte si zece zile, iar dupa ce totul se va vindeca lucrurile vor reveni la normal, si nu va ramane nici o cicatrice. De cele mai multe ori herpesul apare pe buze sau in jurul acestora, insa nu trebuie sa va mirati in cazul in care apare si pe barbie, sau in jurul narilor. In unele situatii, cei drept mai rare, poate aparea si in interiorul gurii sau pe gingii. In aceste conditii nu va trebui sa confundati herpesul cu aftele, acele mici ulceratii albicioase care pot afecta de cele mai multe ori tesuturile moi ale cavitatii bucale.

Referitor la herpesul oral mai putem adauga ca este contagios, si se poate transmite din momentul aparitiei acelor vezicule, pana atunci cand acesta se usuca complet formand crusta descrisa mai sus. De asemenea exista si posibilitatea ca acest virus sa fie transmis chiar si dupa cateva zile de la vindecare. Persoanele bolnave sunt mult mai predispuse la aparitia acestor probleme legate de herpesul oral, in comparatie cu persoanele sanatoase pentru care aceasta problema poate fi una inofensiva. In cazul in care aveti o eruptie de acest gen, este indicat sa evitati contactul cu unele persoane care au un sistem imunitar slabit, sau alte afectiuni destul de grave. Acest lucru este important deoarece acestia pot fi infectati mult mai usor iar simptomele pot fi destul de severe. Este important sa tineti cont de aceste informatii in cazul in care va confruntati cu aceasta problema legata de herpesul oral, sau doar doriti sa o preveniti. Puteti intra si pe acest site, pentru mai multe informatii, si pentru a gasi solutii pentru rezolvarea problemelor aparute odata cu herpesul oral.


Leave a Reply

Your email address will not be published.