Herpes Oral

Tratament herpes oral, creme, solutii, pastile

Herpes bucal – cauze

Herpesul oral este o infecție, in principal, a gurii și buzelor cauzate de un anumit tip de virus herpes simplex (HSV-numit, de asemenea, 1, tip 1 virusul herpes simplex sau herpes labial simples). Virusul provoaca rani dureroase la nivelul buzelor, gingiilor, limbii, cerul gurii, în interiorul obrajilor, și, uneori, pe fata si pe gat. Rar, aceasta poate provoca leziuni genitale. De asemenea, acesta poate provoca simptome cum ar fi febra si durerile musculare.

Oamenii de obicei se referă la infecția ca herpes bucal sau “rani reci.”

Există două tipuri de virusuri herpes (HSV), acestea sunt numite HSV-1 și HSV-2. Aceste două virusuri au ADN-ul distinct, și ambele provoaca leziuni orale sau genitale. Cu toate acestea, HSV-1 cauzează aproximativ 80% din toate leziunile orale și numai aproximativ 20% din leziunile genitale în timp ce HSV-2 cauzează invers (circa 80% genitale si 20% orală). De asemenea, studiile sugereaza ca la adolescent, până la 40% din herpes genital este cauzat de HSV-1. Herpesul bucal (HSV-1) infecție (sau expunerea fara infecție notabilă) este comuna.

HSV-1 afectează numai oamenii. Ulcerațiile la nivelul gurii apar cel mai frecvent la copii 1-2 ani, dar ele pot afecta oamenii la orice varsta si in orice moment al anului.

Oamenii contracteaza de HSV-1 atingând saliva infectata, mucoasele sau pielea. Deoarece virusul este foarte contagios, majoritatea populației este infectata cu cel puțin un subtip de herpes HSV-1 înainte maturitate.

Aceste virusuri intra in corp prin taieturi mici, escoriații, sau spatii deschise în piele sau mucoase. Perioada de incubatie este de aproximativ trei până la șase zile. Transmiterea virusului este la persoana la persoana si exista mai multe sanse de a se produce dacă veziculele sau leziunile sunt prezente. Simpla atingere unei persoane infectate este de multe ori calea  prin care copii sunt cel mai des expuși. Adolescenți și adulți sunt frecvent expusi la virus prin contactul cu pielea, dar pot primi virusul prin sarut sau contact sexual, în special virusul HSV-2. Studiile statistice arată că aproximativ 80% -90% din oameni au fost expusi la HSV-1 și aproximativ 30% au fost expuse la HSV-2.

Din fericire exista tratamente pentru a tine herpesul bucal sub control, si sunt chiar si la un click distanta.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published.