Herpes Oral

Tratament herpes oral, creme, solutii, pastile

De ce apare un herpes oral?

Organismul uman are multe de indurat din cauza faptului ca ne incapataman sa ducem o viata neglijenta, sau insuficient de buna pentru noi. Unul dintre rezultatele neplacute ale neglijarii stilului de viata este herpesul – virusul care ne face sa ne simtim inconfortabil atunci cand se manifesta si care, odata instalat, nu mai paraseste niciodata corpul nostru.

herpesoral-ce-esteHerpesul sau virusul HSV-1, este un virus care se transmite rapid, prin contact cu persoana infectata. Este atat de raspandit incat 70 % din populatia lumii este purtatoare a acestui virus in timp ce mai bine de jumatate dintre purtatori, au contractat virusul inainte de 20 de ani. Virusul are o constructie speciala, care ii permite ca odata ajuns in corpul nostru sa ajunga pana la sistemul central si sa modifice structura celulara in care se stabileste. In felul acesta ori de cate ori primeste de la creierul nostru informatia ca organismul este slabit, iese la atac.

Deocamdata, in ciuda evolutiei tehnologice la care suntem martori, medicina inca nu a reusit sa gaseasca un leac definitiv impotriva acestui virus, el putand exista in corpul nostru in stare latenta, pe tot parcursul vietii. Dupa cum am spus, el nu se va manifesta decat atunci cand identifica o slabiciune in corp. De aceea este imperativ necesar sa va hidratati continuu, sa dormiti suficient si sa aveti o dieta bogata in vitamine si minerale, in asa fel incat organismului sa nu-i scada sistemul imunitar. Stresul agresiv este o alta cauza pentru herpes oral, asa ca in perioadele dificile, suplimentati organismul cu o alimentatie potrivita.  De asemenea, daca virusul se manifesta este recomandat sa limitati contactul cu ceilalti, pentru a nu-i infecta si pe ei. Retineti ca exista 2 tulpini ale acestui virus, una se manifesta la nivelul gurii – herpes oral – in timp ce cealalta se manifesta la nivelul organelor genitale. Ambele forme pot fi foarte dureroase, insa pentru ambele exista tratamente eficiente. Cauta aici cel mai rapid ratament pentru herpesul oral, si tine virusul sub control.


Leave a Reply

Your email address will not be published.