Herpes Oral

Tratament herpes oral, creme, solutii, pastile

Cum sa prevenim leziunile de herpes bucal

lips-83923Preventia este de 2 ori mai buna decat vindecarea, tocmai de aceea, avem nevoie de un anume stil de viata pentru a ne pastra un sistem imunitar sanatos, care sa ne ajute sa evitam neplacutele leziune herpetice.

# 1: consuma alimente care contin Quercetin

Flavonoide sunt un grup de compusi care apar in mod natural in plante,  fructe si legume  si se recunosc prin culorile lor vibrante care le protejeaza de microbi si insecte. Unii dintre acesti compusi au proprietati antivirale. Quercetin, una dintre cele mai abundente flavonoide din natura, pare a fi deosebit de eficient la inhibarea replicarii virusilor, inclusiv tipul de virus herpes simplex 1. Bune surse alimentare de quercetin includ capere, mere, leustean, broccoli, struguri rosii, cirese , si multe fructe de padure.

# 2: Urmeaza o dieta bogata in lizina si saraca in arginina

O dieta bogata in lizina aminoacizilor si slaba in arginina de aminoacizi poate ajuta la controlul de  focarelor de herpes bucal. Multe dovezi stiintifice sugereaza ca lizina este capabila sa suprime virusul herpes, si, in consecinta, nutritionistii recomanda adesea  persoanelor purtatoare de virus herpes si care sunt predispuse la manifestarea leziunilor herpetice. In contrast, arginina este considerata a promova aparitia  focarelor prin facilitarea cresterii si replicarii virusului herpetic. In timp ce cele mai multe alimente care contin proteine ​​sunt o sursa de atat lizina si arginina, unele alimente au mai multa lizina decat arginina. Astfel de alimente includ iaurtul si branza. Alimente care au un continut ridicat de arginina in raport cu lizina includ cele mai multe nuci si semințe.

# 3: urmeaza o dieta bogate in vitamina C si vitamina E

Un alt sfat foarte bun pentru prevenirea focarelor de herpes bucal este de a adauga mai multa vitamina C prin alimentele din dieta ta. Vitamina C (acidul ascorbic) a fost demonstrat ca inactiveaza o gama larga de virusi, inclusiv virusurile herpetice, in eprubete. Exista, de asemenea, unele dovezi bazate pe studii umane care indica faptul ca vitamina C ar putea fi de valoare in tratamentul contra Herpex simplex. Intr-un studiu, pacientii cu herpes simplex  au consumat fie acid ascorbic (in combinatie cu flavonoide solubile in apa) sau un placebo. Cei din grupul vitamina C au prezentat un timp semnificativ mai scurt, pana la remiterea simptomelor decat cei din grupul placebo.

Asadar, iti poti control virusul care, cel mai probabil,  exista in stare latent in corpul tau, trebuie doar sa fii atent la ceea ce mananci. Daca vrei sa afli mai multe informatii despre herpes si despre cum il poti combate natural, click aici.


Leave a Reply

Your email address will not be published.